El a respins criticile față de acțiunile prea dure ale oficialilor, precum și acuzația că poliția a escaladat sau

posted in: blog | 0

El a respins criticile față de acțiunile prea dure ale oficialilor, precum și acuzația că poliția a escaladat sau

El a respins criticile față de acțiunile prea dure ale oficialilor, precum și acuzația că poliția a intensificat acțiunea sau că nu a fost pregătită în mod adecvat, având în vedere nivelul ridicat de daune materiale. Pürstl se confruntă acum cu mai multe cereri de demisie.

O acțiune a participanților la miting, precum cei de la Stephansplatz (care a izbucnit în demonstrație și a atacat ulterior poliția și a comis numeroase daune materiale) ar fi fost „„ neprevăzută ””, a declarat Pürstl duminică seara la ORF. Scopul principal al „„ protejării vieții umane ”„ a fost de succes – văzut din acest punct de vedere, misiunea a fost un succes. După primele revolte, poliția ar fi „„ prevenit ”„ daune materiale mult mai mari ”și daune mai mari„ vieții și sănătății umane ””.

Pürstl a respins criticile sindicatului jurnaliștilor conform căreia interdicția de ocupare a locurilor s-a aplicat practic și reporterilor: „„ Această reglementare este în vigoare de 20 de ani. ”„ Dar poliția încearcă să „„ găsească reglementări de comun acord ””. Măsura servește pentru a proteja jurnaliștii – în cazul în care manifestanții intră în zona de excludere. Președintele sindicatului jurnaliștilor, Franz C. Bauer, a declarat, în vederea unor rapoarte că un fotograf a fost atacat de ofițeri de poliție, că îi va cere lui Pürstl să nu-i protejeze pe jurnaliști de manifestanți, ci de ofițeri de poliție.

»” “Doamnă Strobl, rămâneți o dată pe covor.” “«

Pürstl a protestat, de asemenea, împotriva acuzației co-organizatorului de demonstrații Natascha Strobl de la „„ Offensive gegen Rechts ”” (OGR), care a vorbit despre o „„ strategie de escaladare a poliției ””. Ca răspuns la acuzația că spectatorii au fost și ei răniți, șeful poliției a spus: „„ Doamnă Strobl, rămâneți o dată pe covor. ”„ Au existat mulți manifestanți ”„ care au făcut zidul pentru infractorii violenți. Dacă poliția este atacată, este foarte posibil ca armele să fie folosite “, a spus el despre utilizarea sprayului de piper.

Investigații penale

Pürstl a subliniat că investigațiile vor fi efectuate pentru a determina cine dintre participanții la miting a fost implicat în crime. Criticile au urmat anunțului său că va verifica, de asemenea, pentru orice infracțiune pe toți acei demonstranți care au fost tratați în timpul mitingului de salvare.

Steinhauser solicită un examen

Purtătorul de cuvânt al Justiției Verzi, Albert Steinhauser, a criticat abordarea agresivă a poliției. El i-a sugerat lui Pürstl să verifice implementarea de către o „„ comisie independentă ””. Steinhauser a justificat faptul că domeniul de internet www.nowkr.at (site-ul web al demonstrației în timpul căruia situația din centrul orașului a escaladat) a fost înregistrat la Tinerii Verzi, spunând că acest lucru a fost făcut deoarece au existat întotdeauna amenințări din partea scena extremistă de dreapta a venit atunci când indivizii au înregistrat o pagină pentru contramanifestațiile balului academic.reduslim catena „„ Prevenirea acestui obiectiv a fost obiectivul. ”„

Cu sloganul demonstrației NoWKR („„ Poți avea ura noastră ””) el „„ nu face nimic ””, nici măcar Verzii, a spus Steinhauser. În viitor, Tinerii Verzi ar trebui să controleze conținutul acestor site-uri web, a spus el. Designul conținutului a fost pur și simplu la latitudinea organizatorilor demonstrației. Afirmațiile potrivit cărora Verzii cer violență sunt „„ absurde ”, a subliniat el.

Mölzer vrea să facă o declarație înaintea mingii în viitor

Acest lucru nu a fost suficient pentru mandatul liberal al UE, Andreas Mölzer. „„ Ai provocat această teroare ”, a spus el și a cerut ca Steinhauser să se distanțeze mai clar. El a respins cu strictețe acuzațiile potrivit cărora balul ar fi fost o reuniune de extremiști de dreapta. Ideile naziste nu-și au locul în Partidul Libertății și oamenii cu astfel de sentimente nu ar trebui să vină nici la balul academic.

Pentru anul următor, Mölzer a anunțat că va face tot posibilul pentru a se asigura că organizatorul – din cauza criticilor în curs – face o declarație în pregătirea balului, în care cineva este clar din „„ formele istorice ale nazismului ”„ și extremismului, precum și din „ „forme contemporane” „îndepărtate.

Când a fost întrebat despre o distanță clară de participanții la raliuri violente, co-organizatorul demonstrației Strobl a rămas precaut: „„ Există un motiv pentru care nu sunt cu alianța NoWKR ”, a spus ea. În orice caz, alianța OGR reprezintă “” pe care nu o vom escalada “”.

Mai multe cereri de retragere

În plus față de criticile ascuțite, au existat, de asemenea, mai multe cereri de demisie din partea Verzilor, Tineretului Socialist (SJ) și VSStÖ pentru Pürstl. Motivul principal a fost declarația sa conform căreia poliția ar folosi datele de salvare pentru a investiga participanții la demonstrațiile anti-universitare care au primit îngrijiri medicale. Purtătorul de cuvânt al securității verzi, Peter Pilz, a spus, de exemplu: „„ El trebuie să plece, din cauza unei incapacități dovedite! ”„ Pürstl a fost responsabil pentru strategia de escaladare complet nereușită a executivului în timpul protestelor.

Președintele Tineretului Socialist din Viena, Marina Hanke, a descris declarațiile lui Pürstl drept un „scandal”. Această „„ amenințare deschisă ””, a demonstrat răniți ”,„ care au fost, de asemenea, victime ale violenței masive a poliției, cu ajutorul datelor din operațiunea de salvare ”„ a scos fundul ”, a spus ea. Astfel de declarații ar aminti de un stat polițienesc și nu ar avea „„ „nici un loc” „într-un stat constituțional democratic.

O cerere de demisie a venit de la Asociația Studenților Socialiști (VSStÖ): „„ Oricine încearcă să criminalizeze persoanele rănite de violența masivă a poliției, care sunt tratate de ambulanța din Viena și amenință să-și folosească datele din ambulanță pentru a le cerceta, este intolerabil ca șef de poliție! “”, a declarat președintele VSStÖ, Jessica Müller.

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat. Mai multe despre acest lucru ▶Câștigă acum adevărate căști wireless de la JBL! (E-media.at) Acces nou (yachtrevue.at) 8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at) Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gust .at) În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (trend.at) Cele mai bune 35 de serii familiale pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și Prețuri 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Conectați-vă Conectați-vă cu Facebook isabellr Marți, 28 ianuarie 2014 09:29 raport de răspuns

Această minge a arătat încă o dată cât de mult divergă oamenii din Austria. Te plimbi până la cele două extreme. De asemenea, mi se pare foarte interesant ce are de spus actorul Gerald Pichowetz despre asta: http://blog.wernerlampert.com/2014/01/akademikerball-demonstration/

powervomland Luni, 27 ianuarie 2014 22:27 răspuns la raport

Măștile au căzut, verdele este expus. Până acum, cu prejudecăți întotdeauna împotriva blues-ului, ei organizează acum revolte violente în mijlocul Vienei! Nu mai suntem departe de condiții ca în suburbiile Parisului, singura întrebare este dacă drepturile violente vor fi și ele la următoarea bală. Avem nevoie de armată atunci?! Verzii dau în judecată pentru daune!

bridschy Luni, 27 ianuarie 2014 15:27 răspuns la raport

Această minge există de peste 50 de ani. Chiar și pentru o vreme cu protecție onorifică de la Universitatea din Viena. Acest eveniment de bal a fost complet irelevant, pentru că acolo ați avut balul de operă pentru a demonstra violent. Acum balul de operă este liniștit, așa că a venit rândul balului academic. O demonstrație este mult mai amuzantă. Participanții aduși sunt mai predispuși la violență. A gândi puțin ar fi la ordinea zilei.

bridschy Luni, 27 ianuarie 2014 14:57 răspuns la raport

Verzii au datoria de a fi trași la răspundere pentru daunele provocate de infractorii violenți pe care i-au invitat și care ne-au fost conduși cu șofer și de a-și cere scuze față de populația austriacă. Nu tăcea și așteptați “” până când toată lumea s-a obișnuit. Și ar trebui, de asemenea, să își „măture ușa” înainte de a-i condamna pe alții pentru mai puțin.

christian95 Luni, 27 ianuarie 2014 12:17 pm răspuns la raport

Nu ne putem întreba decât atât: părți din centrul orașului Viena sunt distruse de revoltatori, iar primarul și guvernatorul cu „„ primarul de glumă ”„ verde au tăcut zile întregi! Ce trebuie să se întâmple până când acești doi tipi foarte plătiți se trezesc din „„ somnul adânc ””?

christian95 Luni, 27 ianuarie 2014 12:09

Glawischnig și împreună cu ea întreaga trupă de stânga ar fi tăcut atât de mult timp, această demonstrație ar fi fost organizată de HC Strache?

Ignaz-Kutschnberger luni, 27 ianuarie 2014 raport 13:28

Dacă Strache Heinz ar fi mărșăluit cu o trupă de bocanci, încrucișați mai întâi, cu siguranță nu ar fi existat nici o distrugere intenționată … Acum voi spune, era de așteptat una sau alta pagubă la vitrina magazinului sau câteva oglinzi auto … Dar totul dincolo de anii 70 O mie nu mai este amuzant !! Asta e RANDALARE !!

Autentificare Conectați-vă cu Facebook broker1966 Luni, 27 ianuarie 2014 10:59 raport de răspuns

Blocul negru era chiar în față și închis la demonstrație. Organizatorii demonstrației ar fi trebuit să intervină și să excludă acești idioți din demonstrație cu ajutorul poliției. Pentru că a fost doar o chestiune de timp până când sa întâmplat ceva. Deci întreaga responsabilitate trebuie să fie suportată de organizatori.

andi56 luni, 27 ianuarie 2014 10:55 am răspuns la raport

Dacă un partid politic atrage oameni din străinătate pentru a provoca o revoltă, atunci el este pe deplin responsabil pentru aceasta. Nu mai există scuze. Ar trebui să se facă un raport către procurorul public. Este regretabil faptul că oamenii care iubesc pacea, fie că sunt rezidenți sau manifestanți, sunt răniți ca urmare.

Macellen Luni, 27 ianuarie 2014 10:28 răspuns la raport

De ce nu s-au folosit tunuri de apă împotriva „„ Black Block ”„?

Pur și simplu so74 Luni, 27 ianuarie 2014 2014 09:18

Poliția a dovedit încă o dată că este o grămadă de idioți incompetenți și lași.

Batman1976 Luni, 27 ianuarie 2014 12:56

a fost o aplicație?

Conectați-vă Conectați-vă cu Facebook Pagina 1 din 1  

Guvernul nu a reușit să câștige marile bănci interne pentru a cofinanța o bancă proastă pentru banca de criză de stat Hypo-Alpe-Adria. Acum, Hypo trebuie lichidat ca o „instituție” de stat, care va conduce la creșterea datoriei naționale.

După un summit desfășurat în Cancelaria Federală cu statistici și bancheri, ministrul finanțelor Michael Spindelegger (ÖVP) a raportat ultimul statut: „„ Trebuie să vă confruntați cu faptele ””. Consecințele pentru contribuabili nu pot fi încă evaluate. Se lucrează rapid la „„ modelul instituțional ””. Noile programe nu au fost anunțate.

Guvernatorul băncii centrale Ewald Nowotny, precum și grupul de lucru și președintele consiliului de supraveghere Hypo, Klaus Liebscher, au declarat că nu se discută despre insolvența Hypo. Nowotny a numit modelul instituției „încercat și testat”. Germania a aplicat acest lucru și băncilor cu probleme. Agențiile de rating știu despre probleme.

Băncile arată din nou umărul rece

Obiecțiile experților statistici și rezervele marilor bănci interne au provocat luni o dezamăgire evidentă în guvern: La fel ca în 2009, înainte de naționalizarea de urgență a Hypo Alpe Adria, bancherii au dat guvernului din nou umărul rece: vor fi lentii “” Hypo- Nu “” finanțați moartea.

Guvernul rămâne acum cu un „model instituțional” scump, cu vechile poveri și riscuri ale Hypo care afectează pe deplin datoria națională.

Ministrul finanțelor, Michael Spindelegger (ÖVP), a citat îngrijorările statisticienilor după summit-ul decisiv Hypo de astăzi. Deci, întrebarea deschisă dacă un „„ model de participare bancară ”„ ar fi fost într-adevăr acceptat ca „„ privat ””. Declarațiile băncilor au însemnat, de asemenea, că modelul trebuia respins. Șeful Task Force, Klaus Liebscher, a menționat, de asemenea, problemele de timp. Băncile doreau o privire precisă asupra datelor Hypo; verificarea ar fi durat prea mult.

Banca centrală, autoritatea de supraveghere a pieței financiare și șeful grupului de lucru, Klaus Liebscher, au avertizat astăzi din nou despre faliment. Spindelegger a spus astăzi doar că un model sau o variantă nu ar trebui îndepărtată imediat de pe masă, grupul de lucru are prioritate. Lichidarea Hypo prin intermediul unei „instituții” de stat este următoarea opțiune după ce atât participarea băncii, cât și „modelul de privatizare” „au fost eliminate.

Kaiser: “” Mă bucur că falimentul nu mai este pe masă “”

Guvernatorul Carintiei, Peter Kaiser (SPÖ), și-a exprimat satisfacția luni cu decizia la nivel federal de a lichida banca de criză Hypo Alpe-Adria-Bank International ca „instituție” de stat. “Mă bucur că falimentul este pe masă”, a spus Kaiser către APA.

Pe lângă consecințele materiale, falimentul ar fi putut avea și consecințe imateriale asupra reputației Austriei ca centru financiar.

În circumstanțele dominante, faptul că a fost „„ fericit ”„ în legătură cu decizia se aplică acum doar „într-o anumită măsură”, a spus Kaiser. „„ Nu există o soluție bună în aceste condiții, există doar mai puține soluții rele și foarte rele. ”„ Guvernatorul a spus că guvernul provincial din Carintia „în unanimitate” și-a împărtășit opinia că falimentul este „„ cea mai proastă soluție ”. ar fi fost.

De asemenea, acuzat de luare de mită a lui Haider

Toți acuzații ex-membri ai consiliului de administrație al BayernLB și-au negat vehement propriul eșec în cumpărarea băncii de scandal Hypo Alpe Adria. În a doua zi a procesului penal în fața Tribunalului Regional din München, cinci inculpați și-au protestat succesiv nevinovăția. Patru foști membri ai consiliului sunt, de asemenea, acuzați de mituirea guvernatorului din Carintia de atunci, Jörg Haider.

Se spune că au plătit decedatului guvernator al Carintiei Haider 2,5 milioane de euro pentru stadionul de fotbal Klagenfurt, astfel încât acesta să aprobe vânzarea carintenilor. În cuvintele fostului șef al BayernLB Schmidt, consiliul de administrație a considerat plata ca un rău necesar. A fost clar pentru toată lumea că acest broască ar trebui înghițită pentru a obține aprobarea preluării, a spus el în timpul unui interogatoriu. „Toată lumea a găsit dezgustător acest subiect”, „Schmidt a fost citat în declarația care a fost citită luni.

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat. Mai multe despre acest lucru ▶Câștigă acum adevărate căști wireless de la JBL! (E-media.at) Acces nou (yachtrevue.at) 8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at) Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gust .at) În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (trend.at) Cele mai bune 35 de serii familiale pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și Prețuri 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Conectați-vă Conectați-vă la Facebook Luni, 10.